• FileMakerKonsulternas bildspel
  • FileMakerKonsulternas bildspel
  • FileMakerKonsulternas bildspel
  • FileMakerKonsulternas bildspel
FileMaker har nyligen lanserat en ny funktion som ger användarna av FileMaker Pro 8.5 möjlighet att i databasen presentera dynamiska flash-baserade HTML-diagram utifrån information i sina databaser. FileMaker Web Viewer Charting Example Database ger en ökad visuell upplevelse när det gäller att förstå och presentera olika affärsdata, till exempel när det gäller regionala och årliga jämförelser av produktförsäljning. Funktionen finns att ladda ned på http://www.filemaker.se/charting

Web Viewer Charting Example Database drar fördel av den nya FileMaker Pro 8.5 Webbvisaren med ett flertal exempel som är färdiga att användas, till exempel 3D stapeldiagram, linjediagram, spridningsdiagram och Ganttdiagram.

– Databasens viktigaste uppgift är inte bara att hantera information utan att hjälpa organisationer att arbeta smartare, säger Ryan Rosenberg, marknadschef på FileMaker, Inc. Möjligheten att omvandla data till överskådliga diagram hjälper företag att ta bättre och snabbare beslut.

Nivåerna på diagrammen varierar från standard till avancerad
Introduktionsexemplet i Web Viewer Charting Example Database visar data från fyra databasfält i form av ett 3-dimensionellt diagram i Webbvisaren. Diagramexemplet på mellannivå visar upp till tolv fält antingen som 3D-diagram eller som stapeldiagram. En kopieringsfunktion finns lättillgänglig för att man enkelt ska kunna anpassa diagrammen till andra FileMaker-data genom att uppdatera namn och märkning på fälten. Avancerade användare kan utnyttja de mer komplexa diagramalternativen. För nybörjare, som är intresserade av att lära sig mer om diagram för databaser, finns hjälp tillgänglig on-line på http://www.filemaker.se/chart_tutorial

Mjukvarukrav
Web Viewer Charting Example Database fungerar endast med FileMaker Pro 8.5 och FileMaker Pro 8.5 Advanced på både Windows och Mac OS. Exemplet innehåller också tillhörande HTML och SWF-filer som är nödvändiga för att visa de Flashbaserade HTML-diagrammen och exempeldatabasen. Adobe Flash Player, tillgänglig för nedladdning på Adobes hemsida, krävs också för att kunna visa Flashbaserade HTML-diagram.

Svensk FileMaker-sajt
I samband med de nya möjligheterna att publicera diagram på webben utifrån information i FileMaker-databaser, väljer FileMaker att nu lansera den nya svenska FileMaker-sajten.

- Vi tycker att det är viktigt att våra svenska kunder och partners har tillgång till en sida med lokalt anpassad information, säger Magnus Schmiedtke, affärsutvecklingschef för FileMaker i Norden. På den svenska sajten kommer det att finnas lokala versioner av den mjukvara vi tidigare gjort tillgänglig via den amerikanska sajten, och det är även här vi kommer att informera om lokala evenemang i Sverige.

Läs mer om grafisk data i FileMaker

Dela länk: Dela länk: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Yahoo Bookmarks MSN Live Pusha