• FileMakerKonsulternas bildspel
  • FileMakerKonsulternas bildspel
  • FileMakerKonsulternas bildspel
  • FileMakerKonsulternas bildspel
Stockholm 2 augusti, 2007 – FileMaker tillkännager idag att den svenska versionen av FileMaker 9 nu finns tillgänglig. Den nya produktlinjen inkluderar FileMaker Pro 9, FileMaker Pro 9 Advanced, FileMaker Server 9 och FileMaker Server 9 Advanced. Samtidigt har FileMaker uppdaterat hela den svenska webbplatsen med ny information
– Den nya versionen är en av de största uppdateringarna i FileMakers historia. Vi gör det enklare än någonsin för utvecklare och användare att hantera information på produktiva och kreativa sätt, säger Dominique Goupil, VD för FileMaker .

FileMaker Pro 9 innehåller många nyheter – både för slutkonsumenter som för utvecklare – för att förenkla automatisering, delning, rapportering och skapande av databaser. Bland nyheterna märks bland annat en ny Quick Start-dialogruta för att låta nya användare snabbt bli produktiva, vilkorsstyrd fältformatering som belyser data baserat på vilka parametrar användaren anger, och möjligheten att skicka e-post till andra FileMaker-användare, med länkar som de kan klicka på för att omedelbart få tillgång till din databas.

– FileMaker 9 innehåller många användarvänliga verktyg så att användare och arbetsgrupper enkelt kan koppla upp sig mot externa SQL-datakällor såsom MySQL-, OracleSQL- och Microsoft SQL-servrar. Tillsammans med FileMaker 9 PHP-assistenten som gör det möjligt för icke programmerare att skapa PHP-drivna hemsidor så har våra programmerare gett oss en enastående och oslagbar produkt, säger Magnus Schmiedtke, Business Development Manager FileMaker Nordic

Nyheterna i FileMaker 9 har lovordats av utvecklare runtom i världen, och även bland svenska utvecklare är reaktionerna positiva:

– Med koppling till externa SQL-databaser kommer FileMaker att beröra helt nya grupper av användare, säger Rolf Clausen på Mallverkstan AB

Även Bo Widén på Premium System AB är entusiastisk över nyheterna:
– Nu kan vi ge våra kunder möjlighet att arbeta med ett rationellt verktyg mot en SQL-servermiljö vilket medför minskade utvecklingskostnader.

Koppla upp dig mot en värld av information med den nya FileMaker 9
I samband med lanseringen av den svenska versionen passar FileMaker på att erbjuda ett perfekt startpaket för dom som snabbt vill komma igång. FileMaker 9 Introductory Workgroup Bundle innehåller 10 FileMaker Pro 9-licenser, 1 FileMaker Pro 9 Advanced-licens och 1 FileMaker Server-licens samt tillhörande underhållsavtal. Paketet kostar 37 950 kronor exklusive moms jämfört med normalpriset 48 500 kronor, en besparing på 10 550 kronor.
För mer information, besök Startpaket

Nedan följer mer detaljerad information om nyheterna samt produktpriser.

Ny dataintegration och enklare databasdesign i FileMaker Pro 9
FileMaker Pro 9 innehåller många nya möjligheter att göra databaser ännu mer uppkopplade för användare, såväl som en svit av avancerade men användarvänliga utvecklings- och anpassningsverktyg för utvecklare. I nyheterna ingår:
• Uppkoppling till en värld av data, genom att enkelt skapa länkar och direkt integrera MS SQL server-, Oracle- och MySQL-data som om det vore FileMaker-baserade data.
• Användarvänliga genombrott, som till exempel FileMaker Quick Start-dialogrutan, som kommer ihåg dina favoriter och ger dig tillgång till nya videos i FileMakers Learning Center samt Skicka länk databasdelning, som med ett enkelt klick skickar ett e-post meddelande med en hyperlänk så att du kan dela dina databaser med andra FileMaker Pro-användare, och bifoga till PDF, vilket gör det möjligt för användare att sammanföra flera olika datarapporter till en enda PDF.
• Mer produktiv databasdesign, som inkluderar skriptgrupperings- och redigeringsverktyg, vilkorsstyrd fältformatering, automatisk storleksförändring, utökade layoutobjekt, förbättrad tab kontroll och en förbättrad webbvisare (webb viewer).

Avancerad databasdesign blir ännu enklare med FileMaker Pro 9 Advanced
Nyheter i FileMaker Pro 9 Advanced som fokuserar på att ge användare snabbare och enklare sätt att skapa avancerade och skräddarsydda databaslösningar inkluderar bland annat:
• Utökad databasdesign rapport- och filhanteringsverktyg, som gör det ännu enklare att modifiera och underhålla databaser.
• Förbättrad ”script debugger” och datavisare, för att identifiera och korrigera skriptfel tidigare i designprocessen.
• PHP Assistentlänk, erbjuder med ett klick åtkomsten av PHP Site Assistant som ingår i FileMaker 9 Server.

FileMaker Server 9 produkterna innehåller den mest omfattande uppgraderingen hittills
FileMaker Server 9 och FileMaker Server 9 Advanced innehåller en en-klicks integration med webben, genom PHP, en enkel maximalt 20 minuter lång installation, samt den mest omfattande omdaningen av serverns gränssnitt någonsin. Med FileMaker Server 9, kan användare skapa en fullt fungerande PHP webbsida med hjälp av FileMaker data på ett par minuter, utan att behöva skriva en rad kod.

Andra nyheter inkluderar skräddarsydd webbpublicering med PHP för att skapa dynamiska datadrivna hemsidor, delad åtkomst till ”live data” från externa SQL-källor, och en webbaserad serverkonsol.

Priser och tillgänglighet
Nya användare
FileMaker Pro 9, pris 3 500 kr
FileMaker Pro 9 Advanced, pris 4 500 kr
FileMaker Server , pris 9 000 kr
FileMaker Server 9 Advanced, pris 22 500 kr

Uppgradering från FileMaker Pro/Advanced 7, 8 och 8.5:
FileMaker Pro 9, pris 2 100 kr
FileMaker Pro 9 Advanced, pris 2 700 kr

Uppgradering från FileMaker Server 7 och 8
FileMaker Server 9, pris 5 400 kr
Uppgradering från FileMaker Server 7 och 8 Advanced:
FileMaker Server 9 Advanced, pris 13 500 kr
Samtliga priser är rekommenderade listpriser exklusive moms.
Dela länk: Dela länk: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Yahoo Bookmarks MSN Live Pusha